Werkwijze

Snelheid, gemak en service kenmerken de werkwijze van Jaap Herkert Opticien. Wanneer u toe bent aan een nieuwe bril of uw huidige bril moet worden voorzien van nieuwe glazen, dan belt u voor een afspraak. Binnen een week sta ik vervolgens met mijn apparatuur en brillen bij u voor de deur. In uw eigen huis en zonder de drukte van een winkel, neem ik alle tijd om u de perfecte bril aan te meten. Komt u liever naar mijn studio in Westenholte, dan kan dat natuurlijk ook.

Werkgebied

Mijn werkgebied is de wijde omgeving van Zwolle en het Vechtdal, woont u bijvoorbeeld in Genemuiden, IJsselmuiden of Dalfsen, dan kom ik graag bij u langs om u een nieuwe bril aan te meten. Woont u in Balkbrug of Apeldoorn? Ook dan kunt u gewoon een afspraak maken.

werkwijze oogmeten

De afspraak

Het oogmeten neemt ongeveer twintig minuten in beslag. Daarna help ik u een nieuw montuur te kiezen. Een goede opticien weet binnen een paar brillen de juiste voor u te bepalen. Mijn collectie, bestaande uit zo’n tweehonderd monturen van gerenommeerde merken, biedt u daar ruime keuze voor.

Eenmaal de ogen opgemeten en de bril uitgezocht, worden de glazen voor u besteld. In mijn goed uitgeruste inslijpatelier maak ik de glazen passend in het montuur. Afhankelijk van het soort glazen, enkelvoudig of multi-focaal, kan ik binnen één à twee weken de bril bij u af komen leveren. Ter plekke zorg ik voor de juiste afstelling van uw bril, zodat deze prettig zit.

Service

Het afstellen van een bril is maatwerk en een nieuwe bril is altijd even wennen. Wanneer u merkt dat uw bril toch niet helemaal perfect zit, kom ik deze kosteloos voor u bijstellen. Een bril kan tevens een kwetsbaar hulpmiddel zijn; een ongelukje is zo gebeurd. In geval van nood kunt u altijd bij mij terecht voor reserveglazen en –monturen of een noodreparatie. Ik zoek graag een passende oplossing voor u.

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor de aanschaf van een bril dan kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea, dan kan ik dit op verzoek voor u verzorgen. De vergoeding van de bril hangt af van de aanvullende zorgverzekering die u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie hierover in de polis van uw zorgverzekering.

werkwijze brilpassen